Saxdalens PRO, en mogen och vital 65-åring

Sedan 1948 har Saxdalens pensionärer samlats och umgåtts i Saxdalens PRO, en förening inom Pensionärernas Riksorganisation. Mer än 60 år av gemenskap och erfarenhet har skapat en förening med varierande aktiviteter för det 65-tal medlemmar som föreningen har idag.

Social samvaro är en av föreningens viktigaste uppgifter och mål. Gökotta, Luciafirande, resor och studiecirklar är några av de begivenheter och sysselsättningar som vi har gemensamt.

Fysisk aktivitet finns också inom föreningen som 2000 byggde en boule-bana på Furuliden. Föreningen har i flera år deltagit i en boule-turnering bland pensionärsföreningarna i Västerbergslagen. Så vitt känt har Saxdalen hittills inte vunnit turneringen men däremot har förbättringar i tabelligan registrerats. Det hoppas vi ska fortsätta genom tillskott av nytillkomna boule-spelare. Framgångarna i föreningens egna klubbmästerskap har varit stora.

Saxdalens PRO deltar också i olika arrangemang tillsammans med andra föreningar i byn som Saxdalens Dag och Konstrundan. Vi deltar i arbetet att hålla Saxdalen rent bl.a. genom att vårstäda runt vår möteslokal, Saxdalens Folkets Hus.

Några av föreningens medlemmar hjälper till i skolans arbete ett par dagar i veckan. Det skapar god kontakt mellan unga och gamla i Saxdalen.

 

Ordförande:  Eva Fremén              Tel: 070-257 53 34

Sekreterare:  Siv sjöström            Tel:  076 7731285

Kassör:           Doris Runnberg      Tel:  0240 31354