Wernerteatern är en ideell och fristående förening med huvudsakligt ändamål att verka för kännedom om Werner Aspenströms dramatik, bland annat genom egna uppsättningar. Föreningen bildades i  september 2003 och har sedan dess genomfört en lång rad föreställningar i Dalarna, Värmland, Västmanland och på ABF-huset i Stockholm. I samband med Dan Andersson veckan  har Wernerteatern varje sommar alltsedan 2003 i Folkets Hus i Saxdalen framfört någon av de pjäser som står på repertoaren .

Konstnärlig ledare och regissör är Kerstin Ståhl. Övriga medlemmar i ensemblen är: Eljas Inger Beronius, Jens Beronius, Bengt Emil Johnson, Ing-Marie Lerström, Åke Lundeberg och Lars Persson. Eftersom samtliga medlemmar är sångare kan Wernerteatern erbjuda sångprogram i anslutning till framföranden av teaterstycken.

Följande kortpjäser står för närvarande på repertoaren: De lyckliga bröderna, Hos Frisören eller Glömskan växer fortare än håret, Ett ovanligt fall, Stjärnan.

Två andra pjäser som tidigare framförts är Snömannen och Trollet.

Länk:  Werner-teatern

Kontakt:   Kerstin Ståhl   Tel:  0240 34047        E-post:  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Från pjäsen "Ett ovanligt stycke"

Eva-Lena Larsson och Jens Beronius