På grund av den pågående pandemin och att inte Folkets Hus är tillgängligt, ordnade Kulturföreningen i en "bantad" version, lördag 31 oktober en utställning i gymnastikhallen vid Saxdalens Skola. Det var ändock fem utställare på plats.

Catarina Forsbäck 1.jpg

Catarina Forsbäck 2.jpg

Catarina Forsbäck 3.jpg

Catarina Forsbäck Stockholm, underhöll samt visade verk i olja och akryl

Eva Schenning 1.jpg

Eva Schenning 2 (Medium).jpg

Eva Schenning, tovning, fårskinn, glas- och tennsmycken, höstkransar.

Ove Pettersson Ludv fotoklubb.jpg

Ove Pettersson, Grängesberg  Foto

Susanne Johansson 1.jpg

Susanne Johansson 2.jpg

Susanne Johansson 3.jpg

Susanne Johansson SusaArt, Fagersta.  Tavlor skulpturer.

Ulla D Karlsson 1.jpg

Ulla D Karlsson 2.jpg

Ulla D Karlsson Nuhammar.  Olja akvarell.

 

 

Under Allhelgonahelgen ordnades för 15-gången konstrundan i Folkets Hus, på de två dagarna besöktes utställningen av omkring 250 personer. Ett tiotal utställare fanns på plats i år, med allt från målningar, foto, trähantverk, musikunderhållning, filmvisning av Johannes Graaf, samt även servering av kaffe, varm korv mm.
 9.jpg
Ulf Risberg naturfoto
8.jpg

Nils ”Björnjägarn” Rundgren

5.jpg

Bo Ericsson målningar

10.jpg

Folke E Larsson  blandteknik

 11.jpg

Alma Wallman  akryl

4.jpg

Emma Albenius

6.jpg

Lilian Rådman  bl.a. byahästar

2.jpg

Elis Persson   trähantverk

7.jpg

L-Å Wettercrantz nyckelharpsbygge

3.jpg

Vis & Låtgruppen Saxdalingarna

12.jpg

 Eva Löfgren

 

I ett strålande sensommarväder firade vi Saxdalens Dag vid Runnbergsgården, med ett 100-talet besökare. För underhållningen svarade Eva Löfgren och Per Källström med visor och musik. Som avslutning på dagen kom Saxdals-Elvis, Åke Dahlman med ett stort smakprov av Elvis låtar.

Tommy Persson fick 2019-års Rävvålakrok, han är bl.a verksam i Byalaget. För barnen fanns hoppborg, chokladhjul mm. Man kunde även prova på luftgevärsskytte , i cafeét serverades kaffe och saft med hembakat bröd. Ull-farmor Britt Marie Wallman visad sina nåltovade figurer och dockor. En i alla delar stråland lördagseftermiddag, med stor uppskattning från alla besökare.

5 (Medium).jpg

Lars Persson 2018-års förvaltare av kroken beredd att överlämna till årets.

2 (Medium).jpg

Tommy Persson, av byns föreningar utsedd att ha kroken under 2019.

Till Lasse (Medium).jpg

Eva Löfgren och Per Källström underhöll med visor.

7 (Medium).jpg

Nåltovade figurer och dockor, tillverkade av Ull-farmor Brtt Marie Wallman

1 (Medium).jpg

3 (Medium).jpg

4 (Medium).jpg

Örjan Utter tillverkar varje år diplomet som årets krokmottagare erhåller

6 (Medium).jpg

Saxdals-Elvis, Åke Dahlman

 

 

 

 

 

2019-07-31 18.21.45 (Medium).jpg

Succé är ett slitet ord men det var vad det handlade om när visartisten Jack Vreeswijk gästade Folkets Hus i Saxdalen på onsdagen under Dan Anderssonveckan införd en begeistrad publik i en till bristningsgränsen fylld lokal. (220 personer)
Jack Vreeswijk blir bara bättre och bättre med åren, begåvad med en fin röst och han hör nu till en av våra stora visartister , vilket han med eftertryck visade den här kvällen. Han fick också publiken med sig från första stund med ett roligt och informativt mellansnack. Med sig på scenen har han sin ständige partner (sedan 20 år tillbaka) Love Tholin som drog ner stora ovationer med sitt gitarrspel i några bluesiga låtar. Repertoaren bestod förstås övervägande av låtar från pappa Cornelis digra repertoar, men han framförde även ett par egna låtar. Publiken bjöd också på välklingande allsång i de välkända och allsångsvänliga sångerna ”Jag hade en gång en båt” och ”I natt jag drömde...” Jack Vreeswijk och Love Tholin belönades med två stående ovationer av en hänförd publik som i ett av extranumren fått höra en mycket fin tolkning av ”Balladen om Cecilia Lind”.
Det här var Jack Vreeswijks andra besök i Saxdalen. År 2015 framträdde han första gången och han sade då i efterhand att det var en av de bästa spelningar han gjort. Han var lika nöjd den här gången och nämnde för arrangören att -det är något speciellt med den här lokalen och publiken. -Jag kommer mer än gärna tillbaks.